Exportdiensten - Exportstudio

explore new markets

Exportdiensten

Exportcoaching                                                                                                                        ExportStudio is aangemerkt om namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en i.s.m. World Trade Center individuele coachingstrajecten uit te voeren in het kader van de regeling Starters International Business (SIB). In het tijdsbestek van maximaal een half jaar wordt u in een drietal gesprekken door een ervaren exportcoach begeleid naar een nieuwe, kansrijke exportmarkt voor uw bedrijf.. Hierbij volgen we de bekende structuur voor een exportplan: interne analyse > externe analyse (marktonderzoek) > export/actieplan. Voor Nederlandse MKB-bedrijven is deze regeling kosteloos als uw exportomzet in het jaar voorafgaand aan de aanmelding niet hoger was dan 25% van uw totale omzet òf als uw bedrijf niet langer dan 5 jaar is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.          

Exportmarktscan
Op basis van desk research scant ExportStudio voor u de specifieke exportmarkt.

Doelgroepinventarisatie
Door middel van desk research en het eigen netwerk localiseert ExportStudio uw potentiële afnemers of agenten/distributeurs in de gewenste exportmarkt en voorziet u van een complete adressenlijst in PDF-format. U kunt ervoor kiezen deze prospects zelf te benaderen of dit over te laten aan ExportStudio.

Doelgroepbenadering
Op basis van de doelgroepinventarisatie kunt u er ook voor kiezen om ExportStudio de eerste contacten te laten leggen met potentiële klanten of agenten/distributeurs in de nieuwe, buitenlandse markt om aanvragen te genereren of om een afspraak te maken voor mogelijke samenwerking. Van elke doelgroepbenadering ontvangt u een gedetailleerde rapportage met de inhoud van de diverse telefoongesprekken en de gewenste follow-up.

B2B Matchmaking en hosting inkomende handelsmissies
Met het bedrijfsprofiel van het buitenlandse bedrijf als uitgangspunt stelt ExportStudio een longlist op van mogelijke, te bezoeken bedrijven op basis van het eigen netwerk en desk research. Door middel van telefoongesprekken en e-mail wordt de interesse van deze bedrijven in een B2B-meeting met het buitenlandse bedrijf gepeild en zo ja, afspraken gemaakt. ExportStudio hecht eraan om een kwalitatief hoogwaardig afsprakenschema te ontwikkelen voor het buitenlandse bedrijf, de garantie voor succes van de handelsmissie! Desgewenst is ExportStudio beschikbaar voor de hosting van de buitenlandse handelsdelegatie.

Exportagenturen                                                                                                                      Uw bedrijf heeft een succesvol produkt en u ziet kansen op buitenlandse markten. Echter, u durft nog niet de stap te zetten om zelf te gaan exporteren. Of, er is nog geen ruimte voor een voltijds export manager. In dat geval kunt u de export op commissiebasis uitbesteden aan ExportStudio.

Vertaalservice 
Succesvol exporteren staat of valt met de communicatie van uw boodschap in de taal van uw prospect of relatie. Bij ExportStudio kunt u terecht voor zakelijke vertalingen in het Engels, Frans of Duits van uw informatiemateriaal zoals offertes, leaflets etc.  Vertaald met oog voor de cultuur van uw relatie of prospect. Onzeker over uw eigen vertaling ? Ook dan kijkt ExportStudio graag met u mee.

Interim Export Management
Uw hoogseizoen is aan de gang en plotseling valt uw export manager uit door ziekte. Of, uw bedrijf heeft nog niet de omvang voor een full-time export manager? Bespreek dan de mogelijkheden voor interim export management met en door ExportStudio.

ExportStudio kent een gedegen en gestructureerde aanpak met oog voor klant en kwaliteit.